Naknada za 4.459 ljudi

Bez autora
Jun 10 2011

Vlada RS izvršila je petu emisiju obveznica Republike Srpske za izmirenje obaveza po osnovu materijalne i nematerijalne štete nastale u periodu ratnih dejstava od 20. maja 1992. do 19. juna 1996. godine, a biće emitovano 29.103.835 obveznica nominalne vrijednosti jedne marke. Ovom emisijom obveznica priznato je pravo na naknadu materijalne i nematerijalne štete za 4.459 lica. Rok dospijeća obveznica je 14 godina od dana emisije, sa grejs periodom od četiri godine uračunatim u rok otplate u kojem se isplaćuje samo obaveza za kamatu koju nose obveznice, uz isplatu glavnice po obveznicama u deset jednakih rata, počevši od devete godine prije krajnjeg datuma dospijeća. Obveznice nose godišnju kamatu u visini od 1,5 odsto. Ovim obveznicama, kao i svim obveznicama emitovanim u skladu sa Zakonom o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjeg duga RS, mogu se izmiriti poreske obaveze nastale u periodu do 31. decembra 2007. godine, čija naplata je u nadležnosti RS.

Naknada za 4.459 ljudiVlada RS izvršila je petu emisiju obveznica Republike Srpske za izmirenje obaveza po osnovu materijalne i nematerijalne štete nastale u periodu ratnih dejstava od 20. maja 1992. do 19. juna 1996. godine, a biće emitovano 29.103.835 obveznica nominalne vrijednosti jedne marke.

Ovom emisijom obveznica priznato je pravo na naknadu materijalne i nematerijalne štete za 4.459 lica, saopšteno je iz Ministarstva finansija RS.

- Rok dospijeća obveznica je 14 godina od dana emisije, sa grejs periodom od četiri godine uračunatim u rok otplate u kojem se isplaćuje samo obaveza za kamatu koju nose obveznice, uz isplatu glavnice po obveznicama u deset jednakih rata, počevši od devete godine prije krajnjeg datuma dospijeća. Obveznice nose godišnju kamatu u visini od 1,5 odsto - ističe se u saopštenju.

Ovim obveznicama, kao i svim obveznicama emitovanim u skladu sa Zakonom o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjeg duga RS, mogu se izmiriti poreske obaveze nastale u periodu do 31. decembra 2007. godine, čija naplata je u nadležnosti RS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik